Slovenský DrupalCamp 2013 bude v Bratislavskom The Spot

BRATISLAVA - V sobotu 23. februára 2013 sa v priestoroch kreatívneho centra The Spot v Bratislave na námestí SNP 30 (na 3. poschodí OC Dunaj web: http://www.thespot.sk) uskutoční tretí slovenský DrupalCamp - konferencia používateľov a vývojárov open source redakčného systému Drupal (http://drupal.org/). Program bude pokračovať v nedeľu 24. februára tréningami pre začiatočníkov a záujemcov o stále populárnejší redakčný systém, ako aj pre pokročilých vývojárov rozšírení pre Drupal. DrupalCamp 2013 organizuje Slovenská Drupal Asociácia (SDA).

DrupalCamp 2013

sa bude niesť v duchu noviniek čo určite vyplýva aj z novozaloženej Drupal Slovenskej Asociácie (SDA), očakávanom DrupalCon Praha 2013 (23. - 27. septembra), viac praktických case study prednášok a samozrejme za novinku určite môžeme považovať aj blížiaci sa Drupal 8, ktorý bude bližšie predstavený. Ďalšie prednášky budú venované aktuálnym témam pre rôzne pokročilých používateľov Drupalu. Prednášajúci ukážu rôzne case study (prípadové štúdie reálnych webov), nové trendy vo využití Drupalu pre mobilné zariadenia, ako na pokročilú prácu s mapami, ako na e-shop v Drupale (Drupal Commerce), či témy okolo optimalizácie pre vyhľadávače (SEO). Určite bude zaujímavé aj nahliadnuť do Drupal firemného sveta, či už aké nástroje použiť na efektívny vývoj v teame, ako správne robiť Drupal projekty (z pohľadu managera), alebo ako s Drupalom zarobiť. Skúsení programátori tiež ukážu zaujímavé hry s themingom v Drupale, ako na objektové programovanie v Drupale, alebo ako spravovať veľké množstvo Drupal stránok pomocou multisite, či hostingového systému pre Drupal - Aegir.

Čo je DrupalCamp

DrupalCamp je stretnutie záujemcov, ako aj pre pokročilých vývojárov, profesionálov pracujúcich s Drupalom na lokálnej úrovni. Drupal má vo svete veľmi aktívnu komunitu takmer milióna použivateľov, ktorá sa stretáva na rôznych akciách, od rozsahovo najmenších meetupov až po veľké konferencie DrupalCon, organizované pravidelne každých šesť mesiacov striedavo na americkom a európskom kontinente. Účasť na DrupalCamp 2013 bude pre všetkých, od úplných začiatočníkov, až po profesionálov. Registračný poplatok na Drupalcamp je 5 EUR a platí sa na mieste.

Čo je Drupal?

Drupal je open-source softvérový nástroj, ktorý umožňuje používateľom ľahko publikovať, spravovať a organizovať obsah s nekonečnými možnosťami prispôsobenia. Združuje obrovskú komunitu na celom svete, ktorá sa aktívne podieľa na jeho vývoji a je šírený pod licenciou GNU General Public License. Flexibilitu, škálovateľnosť a použiteľnosť Drupalu aj v komerčnej a vládnej sfére potvrdzujú mnohé významné firmy a osobnosti, ktoré si pre správu svojho obsahu zvolili práve redakčný systém Drupal: Média a hudobní interpreti:: MTV, CNN, BBC, France24, Metallica, Britney Spears, Robbie Williams Organizácie a spoločnost: Greenpeace, Oxfam, Harvard, NASA, Spoločnosti: Twitter, Sun Microsystems, Yahoo!, Ubuntu, Nokia, Intel Z našich najbližších: Hospodárske noviny, portál Hudba.sk, FUN Rádio, či TV Prima.

Ďalšie informácie o Drupale nájdete na stránkach http://drupalcamp.sk, http://drupal.sk a http://drupal.org.

Kontakt pre médiá Jozef Tóth Predseda Slovenskej Drupal Asociacie a vedúci organizačného tímu DrupalCamp Bratislava 2013 e-mail: jozef@mogdesign.eu tel.: +421/908/201 818 http://drupalcamp.sk

Publikované dňa
Zaradené v kategóriach: