Pozvánka na Slnkofest_FM

Prišla mi e-mailom pozvánka na akciu, ktorá podľa jej popisu vyzerá veľmi zaujímavo a tak som sa rozhodol, že ju zverejním aj tu. Mám vydavateľstvo Slnkorecords veľmi rád, pretože sa mi veľmi páči muzika, ktorú podporujú a propagujú. A práve takýto štýl hudby si budete môcť vypočuť v popradskom klube Zóna a iných scénach na východnom Slovensku. Jedná sa o viacero samostatných koncertov v priebehu októbra, pri organizácii ktorých pomohli aj Mesto Poprad a Rádio_FM. Ak vás to zaujíma, pozvánku priamo od Slnkorecords nájdete v pokračovaní článku.

Milí priatelia,
pozývame vás týmto na SLNKOFEST_FM, ktorý sa uskutoční v Poprade a inde na východe Slovenska v najbližších týždňoch. Pre tých, ktorí bývajú ďaleko - aspoň na inšpiráciu:

Idea: Hudba je naozaj živá, len keď sa naživo hrá. Muzikanti na tom rastú a poslucháči prinesú do hry energiu, bez ktorej by to celé nemalo význam. Len vďaka nim vzniká to čarovné fluidum, ak sú poslucháči leniví a prídu sa na koncert len dívať, alebo posudzovať, nič nevznikne. Ak však prídu nabití a pripravení k výmene, je to zázrak. Muzikanti sú vždy pripravení vydať zo seba to najlepšie a čím viac hrajú, tým sa lepšie naučia s touto energiou pracovať a z koncertu odchádzajú všetci ako víťazi. Občas sa medzi sebou po koncerte doberáme: kto vyhral? Preto na Slnku uprednostňujeme živé kapely a z nášho hudobného života: koncerty.

Pozadie: Minulý rok sa nám podarilo v rámci popradského kultúrneho leta urobiť krásny trojkoncert v medzikostolí na námestí sv. Egídia. Hrali Soňa Horňáková so Slide&Udu, Longital a Živé kvety. Tento istý program sme cestou zahrali v Banskej Štiavnici na festivale 4 živly. To bol zárodok dnešného Slnkofestu na východe. Rozšírili sme ho o všetky hrajúce „Slnko“ kapely a vďaka Mestskému úradu v Poprade, ktorý nám ponúkol svoj servis ohľadne organizácie a sály nového klubu Zóna - je z toho 5 večerov staršej aj úplne novej hudby, ktorá na Slnku vychádza, ale naživo. Pridali sme k tomu ešte ďalšie koncerty v okolí na spriaznených miestach.

:::počúvajte hudbu, ktorá lieči:::

Tu je program Slnkofestu_FM v Poprade v klube Zóna: (s podporou Rádia_FM - organizujú Mestský úrad Poprad a Slnko records)

  • Pia 5. 10. Soňa Horňáková + Slide & Udu + Sanyland
  • So 6. 10. Trojka Zuzany Homolovej + Tu v dome
  • Pia 12. 10. Kolowrat + Živé kvety
  • Pia 19. 10. Noise Cut + DJ Biba (Radio_FM)
  • So 20. 10. Longital + Millas Groove

 

Vstupenka na jeden koncert stojí 100 Sk, permanentka na všetky 390 Sk. Vstupenky sa dajú kúpit v Dome Kultúry 052/7722255 alebo v Mestskom informačnom centre 052/16 186

Na Rádiu_FM budú prebiehať od 1. 10. súťaže o voľné vstupenky na koncerty a CD kapiel.

V utorok 2. 10. od 21:00 budeme s Bibou v relácii Pohoda hovoriť o festivale, púšťať nové aj staré pesničky od kapiel, ktoré hrajú na festivale a Živé kvety zahrajú pár pesničiek z nového albumu Bez konca, len tak nasucho :-)

 

Ďalšie koncerty Slnkofestu na východe:

  • So 6. 10. Soňa Horňáková - Prešov, Christiania
  • Pia 19. 10. Longital + Millas Groove - Stará Ľubovňa, Dom na rohu
  • So 20. 10. Noise Cut + DJ Biba (Radio_FM) - Prešov, Wave
  • Ne 21. 10. Longital - Prešov, Christiania

 

Pekné jesenné dni,
Shina + Dano
Slnko records

Odkazy na stránky kapiel v rámci webu slnkorecords.sk:

 

Publikované dňa
Zaradené v kategóriach: