Mazurek je klamár, Republika zneužíva pamiatku zavraždených ľudí

Pridal/a petiar dňa

Že sa od "politikov" zo strany Republika nedajú očakávať nejaké riešenia akútnych problémov v našom štáte, to je dlho známy fakt. Táto krajne pravicová strana, ktorá iba veľmi nedbanlivo skrýva to, že je klonom fašistickej ĽSNS, to svojou "činnosťou" neustále pripomína. Miesto premyslených riešení len vykrikujú instantné nápady, často podfarbené nacionalizmom a nenávisťou k čomukoľvek, čo je iné, ako oni. Navyše pritom nemajú zábrany klamať. Ich elektorát nie je totiž zvyknutý podrobovať informácie kritickému mysleniu.

Toto všetko patrí do ich DNA, takže to nejako neprekvapí, ale fakt, že sa neboja zneužiť pamiatku dvoch zavraždených mladých ľudí, je za čiarou aj na ich pomery. Alebo som iba príliš naivný?

Čo sa stalo (fakty)

Učiteľka na trenčianskom gymnáziu navrhla študentom, aby si prpomenul vraždu dvoch mladých ľudí v podniku Tepláreň. Na znak solidarity mali prísť 11. októbra do školy oblečení v pestrých farbách. Ak chceli, mohli vytvoriť tématické plagáty a získať dúhový odznak. Toto všetko je vidieť aj v správe, ktorú zdieľali "politici" strany Republika vo svojich videách (Mazurek a akási Lívia).

Ako klame europoslanec(!) Mazurek

Vo svojom videu tvrdí, že žiaci mali maľovať plagáty s "bozkávajúcimi sa mužmi". V tom videu je toho viac, nájdite si to, ja si nejdem tento súkromný priestor zasierať takými nechutnosťami. Je to ale reprezentatívna ukážka toho, ako sa prekrútením faktov dajú manipulovať internetovo zraniteľnejsí, či hodnotovo zanedbaní občania.

Pripomenúť si pamiatku dvoch zavraždených ľudí by nemalo byť problémom nikdy a nezáleží na tom v akom podniku sa tak stalo, akej boli ľudia viery, politickej alebo sexuálnej orientácie. Dovolím si tvrdiť, že ak by sa také niečo nedajbože (pun intended) stalo mladým kresťanom, tak by náckovia pochodovali celý týždeň a štátny smútok by trval tri dni.

Spomínané gymnázium napokon od svojho zámeru upustilo a bolo to, žiaľ, aj preto, lebo Mazurek zverejnil na internete celé meno aj fotografu učiteľky, ktorá sa týmto návrhom prišla. Keďže sú jeho priznavci viac na svaly než na zdravý rozum, vedome ju tak vystavil verejnému lynču, čo môže byť v dnešnej polarizovanej spoločnosti až fyzicky ohrozujúce.

Zatiaľčo spomínaná učiteľka chcela šíriť mier a toleranciu, strana Republika šíri nenávisť a zlobu. Ukázalo sa to aj na spomienkovej akcii, ktorá sa predsalen uskutočnila na podnet primátora mesta Trenčín, neďaleko od gymnázia. Vďaka za ňu. 

Pridať nový komentár

A ešte si overíme, či toto píše človek a nie robot.
Never hoaxom a odpovedz ako vzdelaný človek.