Dali by ste bezdomovcovi peniaze ak by si za ne išiel kúpiť alkohol?

Pravidelne sa stretávam s tým, že "bezdomovcovi nedám ani cent, lebo oni si za to kupujú chlast!" Takto nejako sa cíti EÚ, keď nám má dať peniaze potom, ako Fico zrušil špeciálnu prokuratúru. Slovensko sa v Pláne obnovy, na základe ktorého nám tieto peniaze z EÚ sem na Slovensko tečú, zaviazalo, že bude existovať úrad s vysokým stupňom nezávislosti, aby bolo možné objektívne vyšetrovať prípady zneužitia európskych peňazí. A to bol práve ten Úrad špeciálnej prokuratúry.

Bez neho je Slovensko v pozícii nedôveryhodného prijímateľa a EÚ nemá veľkú motiváciu nám posielať financie. Tie peniaze totiž nie sú niečo, čo si EÚ vytlačila sama pre seba, ale prostriedky vyzbierané z príspevkov členských štátov. Akú motiváciu bude mať potom napríklad také Nemecko alebo Francúzsko prispievať na spoločný chod európskej "domácnosti" ak jeden z jej členov nevie dostatočne dôveryhodne zaručiť, že tie peniaze použije dohodnutým spôsobom?

Takže za týmto problémom sa neskrýva ani voľba prezidenta, ani snaha opozičných strán poškodiť naše meno v EÚ. To už nalomila súčasná koalícia svojou bezbrehou snahou zaručiť si beztrestnosť v čo najväčšej možnej miere. Akurát pri tom "upratovaní" vyhodili aj poriadny balík peňazí.

Ja osobne si myslím, že nešlo o nepozornosť, len uchlácholení výsledkami volieb nerátali s tým, že sa na tie čistky pozerá ešte niekto iný.

Publikované dňa
Súvisiace odkazy

V tomto článku je výborne vysvetlený súvis medzi zrušením špeciálnej prokuratúry a postojom EÚ.

Rozpadne sa Európska únia rovnako, ako sa rozpadla habsburská monarchia? A aká bude príčina? Vzostup radikálnych populistických strán? Alebo migračná kríza? A možno to bude Brexit, ktorý spustí lavínu ďalších a ďalších „exitov“ z Európskej únie.