Ako získať mobilný internet v Rakúsku (verzia s dobrodružstvom)

Na pár dní som sa ocitol v Rakúsku u kamarátky a keďže pracovať treba, povedal som si, že by sa i zišiel nejaký mobilný internet, že v dnešnej dobe (a v Rakúsku!!!) to predsa nemôže byť taký problém. No, to som si ale dal... Veď aha:

  1. Najprv prídeme do predajne operátora 3, lebo o ňom sme si predtým všetko zistili. Samozrejme, že v predajni je všetko ináč ako na webe a v radách od kamarátov, ale nevadí. Odchádzam zo SIM kartou za 15€, v ktorej mám 1G internetu. Teda dát. Ďalší giga za 6€. V pohode.
  2. Uvedomím si, že okrem cien som si mal zistiť aj pokrytie. 3G signál chytám len vtedy, keď je iPhone, čoby modem, položený v kvetináči a otvorené okno. V meste, ktoré má prívlastok "na Dunaji" zisťujem, že pracovné úlohy sa delia na tie, ktoré ešte stoja za to aby ma zožrali komáre a ktoré už nie.
  3. Po troch dňoch práce mi z 1G ostane pár mega a tak idem do predajne 3 dobiť si dáta. Veď nie som debil aby som kvôli tomu šiel napríklad do Billy, nie? V predajni mi predavač povie že to sa u nich nedobíja, že kupón si môžem kúpiť napríklad v Bille. Natürlich. V Bille vie slečna po anglicky omnoho lepšie ako ja po nemecky a povie mi že majú kupóny len za 10€. Lenže ja potrebujem ten za 6€. Taký nemajú. Ok, idem hľadať nejakú predajňu s mobilmi.
  4. Vbehnem do prvej, kde majú tiež kupóny len za 10€. Lenže tu mi už predavač dokáže vysvetliť, že nejde o to, aký mám program, že si môžem kúpiť hocijaký kupón a z neho si potom dobijem 6 eurový internet. Ok, gut, tak ťukám asi 1537-miestne číslo z pokladničného bloku do 3Kundenzone aplikácie. Heuréka, 10€ je tam!
  5. Dáta nenabehli. Zisťujem, že si musím ešte aktivovať ten program za 6€. Preklikávam celú 3Kundenzone aplikáciu (len v nemčine), nič také tam nenachádzam. Zúfalý browsujem po nemeckom Googli a zisťujem, že služby sa aktivujú cez webstránku drei.at a treba k tomu PUK kód. Ten sa nachádza na tom plastovom zvyšku od SIM karty. Robím si poznámku, že dnes nesmiem ísť odniesť smeti do kontajnera.
  6. Nájdem kaviareň s WiFi.
Publikované dňa
Zaradené v kategóriach: